Negresa cu aroma de cafea

de Panacris in Prajituri, 18 Mar 2012 | 4061 vizualizari

 

Un dulce rapid si savuros. Reteta am gasit/o in Clikc ptr femei de vineri.

 

INGREDIENTE

  • faina alba 300 g.
  • oua 5 bucatati
  • zahar tos 150 g.
  • unt 75% grasime 200 g.
  • lapte 3,5 % grasime 150 ML.
  • cacao neagra 4 linguri
  • cafea instant 2 lingurite
  • esenta de rom
  • zahar vanilinat 2 pliculete
  • praf de copt 1 plic
  • sare iodata 1 praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si cafea, se adauga pe rand galbenusurile, 1/2 esenta de rom, un praf de sare, apoi faina cernuta cu praful de copt. Albusurile se bat cu zaharul vanilinat si se incoporeaza usor in cream de cacao si cafea. Se toarna compozitia intr/o forma rotunda tapeata cu foaie de pergamant ( eu am achizitionat de curand de la Lidl, o forma rotunda din silicon, cu peretii detasabili si fundul de sticla termorezistent), se introduce in cuptorul preincalzit, pentru cca. 45-50 de minute. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, se taie felii si se servesete acompaniata de o cafea savuroasa sau frisca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

19.03.2012, 09:48

Multumesc de aprecieri!

MIUTA 1

19.03.2012, 12:06

Si eu vreau,tare bine arata

dakris 1

21.03.2012, 13:49

Cu aroma de cafea zici? Un deliciu...

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lichior de cafea